ONS Brielle

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed…………er zitten echter rauwe kantjes aan

We mogen onze eigen mening vormen en uitspreken. Dat is een groot goed. Als we kijken in landen als Rusland, Kazachstan, Saoedi- Arabië, China en er zijn er nog veel meer dan is dat zeker niet het geval. Ten eerste zijn de informatiebronnen voor mensen daar niet vrij toegankelijk, er is geen persvrijheid en openlijk een andere mening erop na houden dan regering is not done.

Gelukkig leven wij in Nederland waar we toch wel wat mogen vinden en zeggen. En daar zitten vele mooie dingen bij , want ik mag met iemand van mening verschillen, ik mag verschillende bronnen onderzoeken, ik mag bestuurders op hun besluiten aanspreken, kortom ik mag heel veel wat in die genoemde landen niet mag. Maar is men dat zich allemaal bewust. Waar ter wereld op de tv wordt er zoveel gediscussieerd dan in Nederland, waar ergens anders ter wereld is er een vrije pers die beleidsbeslissingen van een zeer kritische kanttekening voorziet. Er zijn weinig landen waar dit zo kan.

Gaan we nog wel op een goede manier met deze vrijheden om ?? Als ik de sociale media volg (en aan deelneem) dan schrik ik van de weinig respectvolle benadering van andere meningen en opvattingen . Maar ook fysiek gebeuren er voorvallen die onze vrijheid in gevaar brengt. Mensen verketteren en bedreigen , politici thuis opzoeken, hulpverleners hun werk niet laten  doen en zelfs op de sociale media bedreigen.
Ook ons parlement is niet het voorbeeld hoe je respectvol met elkaar omgaat: verdachtmakingen, dreigementen onder het mom van vrije meningsuiting. Schreeuwen om een nieuwe cultuur en niet in de gaten hebben dat men daar zelf onderdeel van is.

Maar ook de overheden moeten in de spiegel kijken: klopt de informatie (wordt die op tijd gegeven, houden we niet zaken onderbelicht, wordt de hele zaak op tijd aan het voetlicht gebracht). Is de communicatie transparant en volledig. Worden de onderwerpen die bij bewoners in ons land leven wel op een goede manier aangepakt?

Ik blijf voor een kritische benadering, maar wel op een respectvolle manier. Ik wil ook wel zelf zo behandeld worden !!!!!!!!!!!!!!

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed…………er zitten echter rauwe kantjes aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven