ONS Brielle

Onbegrijpelijke procedure in de raad van Brielle over Veegplan 1 (Omgevingsplan Buitengebied)

De raad van Brielle heeft op woensdag 22 december een inhoudelijk fel debat gevoerd over:
* Veegplan 1. (Omgevingsplan Buitengebied). In dit plan werden een aantal onderwerpen samen gebracht.Molendijk 1 (Zwartewaal)-Biostook- Kamerverhuur-Zuurlandseweg (ongenummerd) het was voor de raad zeer groot belang om het plan t.a.v. de Biostookcentrales en de Kamerverhuur vast te stellen, zodat het installeren van Biostook Centrales op het gebied van de Gemeente Brielle niet mogelijk is en ook een regeling voor Kamerverhuur nu vast te leggen (deze vergden geen uitstel) T.a.v. Zuurlandsweg hadden de fracties van ONSBrielle, IBGB en Vrij Voorne groot bezwaar. Een eerste amendement om het uit het Veegplan weg te laten was juridisch betwistbaar en zou ervoor kunnen zorgen dat de eerste twee onderwerpen (Biostook en Kamerverhuur) niet rechtsgeldig waren. Op dezelfde gronden werd ook een tweede amendement door wethouder Schoon afgeraden. ONSBrielle vroeg nadrukkelijk aan de wethouder of de juridische zaken ook voor het tweede amendement golden. Tot twee, drie keer zei hij dat daar ook  het tweede amendement  onder viel.

Na  schorsing trokken de genoemde partijen het amendement in., in verband met evt juridische gevolgen. Toen kwam er een konijn uit de hoed het kon wel, want de wethouder kwam nu met het bericht dat geen juridische gevolgen had voor de eerder genoemde onderwerpen……………

Maar toen was er al het nodige over en weer gezegd en lieten ONSBrielle, IBGB en Vrij Voorne het erbij. Wel willen deze partijen met de wethouder om de tafel, omdat volgens hen de wethouder eerder had toegezegd dat et nog over te praten viel. En de procedure zeker niet voor herhaling vatbaar is. Een zeer onbehaaglijke kwestie. Brielle onwaardig, bij een andere procedure had dit opgelost kunnen worden. Als voor de Zuurlandseweg een apart Veegplan was gemaakt had alles voorkomen kunnen worden.

Onbegrijpelijk dat dit niet is gebeurd.

Onbegrijpelijke procedure in de raad van Brielle over Veegplan 1 (Omgevingsplan Buitengebied)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven