ONS Brielle

Besluiten nemen in bijzondere omstandigheden

Bij de bespreking over de Toekomstvisie Voorne aan Zee is begonnen met het uitspreken van de volgende woorden:

Het zijn bijzondere tijden. De wereld om ons heen is op zijn zachts gezegd in beweging. Het Coronavirus is niet alleen een bedreiging voor ons lichamelijk welzijn, maar ook voor ons persoonlijk welzijn. En wat dacht u van de gevolgen voor ons maatschappelijk functioneren. Discussies verharden en ontspruiten in respectloos gedrag en bedreigingen. Daarbij een cocktail van onbehagelijke gevoelens welke bij velen leven over de manier waarop de overheid met bepaalde situaties omgaat (woningnood, toeslagaffaire, immigratie sores, versluierde armoedeval, gemankeerde participatie procedures, zorgval etc.) en de stoppen slaan bij een aantal compleet door. Fatsoenlijke gesprekken over verschillende standpunten komen moeizaam tot stand en de sociale media geven de mogelijkheid om

a.) anoniem van alles en nog wat te roepen

b.) met opzettelijke tweets en beweringen iedereen tegen elkaar op te zetten.

En denk nu niet dat ze ver weg zijn, ook in onze eigen omgeving gebeurt dit.

In deze geschetste omgeving moeten we vandaag een besluit nemen over de Toekomstvisie van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee

De volledige tekst is te vinden onder downloads

Besluiten nemen in bijzondere omstandigheden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven