ONS Brielle

Handhaving in Brielle: moeizaam proces

Een aantal keren per week worden wij aangesproken op het niet handhaven van regels etc door de overheid. Voorbeelden zijn .m.b.t. het vuurwerk, het parkeren van vrachtwagens in de bebouwde kom (kort : om een boodschapje te doen bij de winkels Jumbo, Lidl en Albert Heijn), (lang voor een overnachting bijv. aan de Krammer. Maar ook zijn er regelmatig vraagtekens te zetten bij overlast meldingen en bijzonder bebouwingen in het landschap en verkeersproblematieken in de binnen stad en laatst bij de verkeersoverlast  bij de Anna Hoevestraat en de Vander Fuykstraat . Het is  niet zo dat de gemeente er geen oog voor heeft, maar de terreinen waar nu op gehandhaafd moet worden zijn heel breed (denk ook aan de handhaving en controles bij horeca i.v.m coronaregels). de politie beschikbaarheid staat enorm onder druk , zeker als er ook nog agenten geleverd moeten worden voor ME diensten zoals vrijdag j.l. in Rotterdam en ook de BOA’s doen hun best maar hebben zoals gezegd  een heel uitgebreid takenpakket . Uitbreiding van het aantal BOA’s heeft ONSbrielle al eens voor gesteld , maar….afgewezen….

De overtredingen gebeuren natuurlijk ook gewoon door inwoners zelf. Neem een voorbeeld over een 30 km zone in een wijk. veel klachten over te hard rijden, maar bij onderzoek bleken het gewoon de eigen buurtbewoners te zijn. Vuurwerk klachten, het zijn onze eigen kinderen die bij nacht en ontij over de straat zwalken en we geen zicht hebben of willen hebben hoe ze aan het vuurwerk komen. Vrachtverkeer welke toch door een woonwijk rijdt, maar de bedrijven daar niets van zeggen, want ja als er maar geleverd wordt…

Als we iets kunnen doen, dan moeten we dat niet laten, maar het aanspreken van anderen is ook niet altijd makkelijk zelfs en dat gebeurt ook er dreiging ontstaat.  We moeten het altijd ter sprake blijven brengen en de lokale overheid: toch nog eens overwegen om extra BOA’s aan te stellen

Handhaving in Brielle: moeizaam proces

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven