ONS Brielle

ONSBrielle door onduidelijkheid wethouder tegen 1,2 miljoen extra voor Binnenstad en Havenprojecten

ONSBrielle heeft grote kritiek op de aanpak van de verschillende projecten uit de Binnenstad en Havenvisie, Het is niet doortastend, aarzelend met te weinig planning en adviezen vanuit de raad werden met een glimlach afgedaan. Maar toch wilde ONSBrielle het voorstel steunen, omdat we graag willen dat erop 1 april 20022 een prachtig feest gevierd kan worden in een aangepaste omgeving door de verschillende uitgevoerd projecten. En 8 jaar naar 1 april 2022 toe praten en dan de kans dat het in het water valt wilden we ook niet.

Tot dat de wethouder Avn de Kooij vragen in de raad niet wilde beantwoorden. DE ONSfractie heeft duidelijkheid gevraagd over de in het bespreekstuk gemelde aanbestedingen van Wellerrondom. Catharijnehof en Asylplein. ONSBrielle wilde weten of het beroep van enkele bewoners aan het Asylplein bij de bestuursrechter van invloed was op de aanbesteding en/of uitvoering. Daar kwam geen duidelijk antwoord op en toen de volgende vraag kwam hoe zit het met de aanbestedingen van de drie genoemde projecten werden de antwoorden nog onsamenhangender. De concrete vraag of er al wel was aanbesteed wilde hij  niet beantwoorden. Een verdiepende vraag of de 1,2 miljoen nu wel genoeg was verzande in een vaag verhaal over allerlei niet voorziende omstandigheden. Hoe verder de vragen hoe , hoe mistiger de antwoorden.

ONSBrielle zag zijn gewone vragen en haar positiviteit niet beantwoord. Dat was het keerpunt voor de fractie en staande de vergadering trok het de steun voor het voorstel in. Het niet duidelijk antwoorden op vragen deed de deur dicht.

Na de vergadering bleek dat de aangekondigde aanbestedingen nog niet hebben plaats gevonden. Verder liet Wethouder van der Kooij weten dat de vragen voor hem detailpunten waren.

ONSBrielle snapt niet dat de collegepartijen accepteren dat vragen van de raad door een wethouder niet beantwoord worden. Voor ONSBrielle niet acceptabel. Coalitie IBGB, VVD en PvdA voor het voorstel, CDA en ONSBrielle tegen. Laatste woord is er nog niet over gezegd.

ONSBrielle door onduidelijkheid wethouder tegen 1,2 miljoen extra voor Binnenstad en Havenprojecten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven