ONS Brielle

Communicatie bij Aardwarmteproject : de bottlenek

Op maandag was er met de raad en omwonenden een bezoek aan Het Aardwarmteproject in Vierpolders. Het gezelschap werd verdeeld in 3 groepen : omwonenden en twee groepen raad- en commissieleden. Na een technische rondleiding op de plek zelf, een uitgebreidere uitleg van de opzet en voortang tot nu toe bij een van de deelnemers (Globe Plant) was er een gezamenlijke bijeenkomt bij Breeze. Hier werd door de initiatief nadrukkelijk gesteld dat men graag nu ,maar ook in de toekomst een goed overleg wil om te kijken of de verstandhouding / samenwerking verbeterd kon worden. Op drie plekken kon het gezamenlijke gezelschap aangevuld met de deelnemende tuinders hun vragen kwijt, waarbij het vooral ging om veiligheid en zorg van de omwonenden. In de gesprekken werd duidelijk dat de communicatie vanuit het bedrijf naar de omwonenden niet dat was wat omwonenden mochten verwachten. Ook was er onduidelijkheid over de opvolging van vragen van de omwonenden bij “incidenten”, de rol van de DCMR hierin. En vanaf begin af =aan een slechte communicatie wat er op de plek gebeurt als er werkzaamheden moeten gebeuren. Wat in de communicatie als zorg werd uitgesproken : als omwonenden met klachten komen er gereageerd wordt met ” justitiële “antwoorden: “Ja het mag alles is binnen  de vergunning “en dan voorbij gaat aan de klacht en kijken wqt er aanvullend kan worden gedaan.

Vele vragen zijn opgeschreven om als nog te beantwoorden, zorgen worden nader bekeken en een actielijst is samen gesteld. Er wordt van de bijeenkomst een verslag gepubliceerd. We blijven het volgen.

Communicatie bij Aardwarmteproject : de bottlenek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven