ONS Brielle

Poorten zijn gesloten; geen nieuw beleid meer…………..

Het collegeprogramma heet “OPEN DE POORT”, maar voor het komende jaar is Brielle op slot voor nieuwe beleidszaken. Alleen voorgenomen projecten als de Binnestad&Haven uitvoering, Zwartewaal en Oude Goote gaan verder, maar niets nieuws.

Pijnlijk om te moeten zien dat in 2022 Brielle geen nieuwe onderwerpen zoals de broodnodige wijkaanpakken worden aangepakt. Dat komt door de aanstaande fusie op Voorne en…door de ambtelijke capaciteit. De ambtenaren werken hard, maar zijn gedeeltelijk ingezet om de nieuwe gemeente voor te bereiden, deels omdat ze met te weinig zijn en vacatures niet zijn te vervullen.  We staan dus stil…………

En helaas we zijn niet als het opstandige dorpje in Gallië , waar Julius Cesar grote moeite had met Asterix, Obelix en Idefix. We hebben geen vurige toverdrank mengers. We volgen de Graven van Holland in Den Haag, netjes in de pas (behalve bij de RES).

De coalitiepartijen buitelden over elkaar heen met de complimenten over het gevoerde beleid en wat bereikt is, maar als je  niet vooruit kunt dan is dat toch een negatief gevolg van wat er in 2023  op stapel staat: een fusie. We zijn trots op Brielle en ONSbrielle zal in haar standpunten altijd rekening houden met de Brielse roots.

Poorten zijn gesloten; geen nieuw beleid meer…………..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven