ONS Brielle

Amendement Sociale minima ONSBrielle ingetrokken

ONSbrielle heeft n.a.v. de discussie in de raad het amendement “Minimabeleid” ingetrokken. Op het gebied van sociaal domein heeft de gemeente Brielle minder geld uitgegeven dan begroot en ONSbrielle wilde dit beschikbaar stellen voor het beleid nu.

Wethouder  Van Ravenshorst ontraadde het amendement omdat er in oktober een evaluatie van het huidige MINIMA beleid wordt gepubliceerd en er in September uitkomsten zijn van het onderzoek naar de uitvoering van de participatiewet (nu bij NIssewaard) kijkende naar de toekomst voor Voorne aan Zee. Hij wilde het beleid nu niet zonder deze onderzoeken aanpassen. Op de vraag of hij bij een “negatieve” uitkomst van de evaluatie de portemonnee zou trekken wilde hij op voorhand niet ingaan.

Horende de andere partijen en de argumenten van de wethouder is het voor ONSbrielle de aanleiding geweest het amendement in te trekken en de komende maanden extra op te letten bij de evaluatie en het onderzoek.

Amendement Sociale minima ONSBrielle ingetrokken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven