ONS Brielle

Aandacht voor investeringsmaatschappijen die betaalbare woningen opkopen

Ingrid Dudink vraagt nogmaals aandacht voor het feit dat in Brielle heel wat betaalbare woningen opgekocht worden door investeringsmaatschappijen die dan de woningen voor astronomische bedragen verhuren. Dit geeft niet alleen een disbalans voor inwoners die willen huren, maar ook de sociale cohesie in een wijk wordt enorm aangetast. Voor nieuwe woningen is er nu een woonplicht als je een huis koopt, maar voor bestaande woningen moet de wet uit Den Haag komen. ONSBrielle heeft erbij wethouder Schoon nog eens op aangedrongen dit zowel bij provincie, als bij het ministerie van Binnenlandse Zaken aan te kaarten; HET IS EEN GROOT PROBLEEM.

Aandacht voor investeringsmaatschappijen die betaalbare woningen opkopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven