ONS Brielle

Vrijheid om te kunnen zeggen wat we willen

Gelukkig leven we in een land waarin we kunnen zeggen wat we willen. Er staat geen politie klaar als we iets onvriendelijks over een onderwerp of over elkaar zeggen. En dat is een groot goed, want in vele landen op de wereld is dit niet het geval. Ook in Brielle kunnen we dat. In de afgelopen maanden is gebleken dat we het niet altijd met elkaar eens zijn en dat er dan pittige uitspraken over elkaar worden gedaan. Dat moet kunnen en toch is het wel eens kriebelend, want  je denkt wel eens : “Moet dat nou zo?”. En toch dat is een van de kenmerken van onze vrijheid, we kunnen veel heel veel over onderwerpen en mensen zeggen. De laatste over mensen vind ik zelf altijd de moeilijkste. Van de persoon persoonlijk  iets vinden, omdat je het niet eens bent het standpunt….dat is schrapend en doe je soms onrecht aan oprechtheid van de persoon en dat kan soms  kwetsend zijn. Maar nogmaals we leven in Nederland en dan vinden we dat we voor ons standpunt mogen uitkomen en dat iedereen dat mag weten en dat is ieders recht. Rekening houden met elkaar als mens is echter niet verboden. . Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van het onvrij denken en handelen. Op 5 mei vieren we onze vrijheid van denken en doen. Hou een beetje rekening met elkaar.

Vrijheid om te kunnen zeggen wat we willen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven