ONS Brielle

Monument Noordpoort ondanks groot verzet gaat er toch komen

Ondanks 3 gloedvolle betogen van insprekers namens Stichting Noordpoort en Dijkstraat tegen de plaatsing van het houten monument en het felle verzet van ONSBrielle in de raad van 28 april , wordt het monument toch gebouwd.

De fractie van ONS Brielle wees de raadsleden op hun individuele verantwoordelijkheid t.o.v. van de velen die zich op allerlei wijzen  tegen het monument hebben uitgesproken. De fractie van  IBGB werd herinnerd aan de uitgangspunten van hun partij:

“Omdat besturen en communiceren beter kan. De politiek laat de inwoners te vaak links liggen. Het zijn twee werelden. U en wij hebben daar last van en het onderling vertrouwen brokkelt af. En dat willen wij veranderen, niet alleen uit idealisme, maar bovenal uit noodzaak. “

 En verder: 

. Wij willen de politieke wereld en de wereld van onze inwoners beter op elkaar laten aansluiten. Een lokale overheid die er niet ondanks de inwoners is, maar dankzij de inwoners. 

 

Echter de raadsleden van IBGB zetten hun uitgangspunten opzij (iemand voelde zich gekrenkt) en kozen toch , mede door de coalitieafspraken, voor het monument. Stichting Noordpoort verzuchtte : Wat moeten we nog meer doen om te laten zien dat een grote groep Briellenaren zich niet kan vinden in de opzet van het monument”.
Ons Brielle denkt dat ze niet meer konden doen. Door hun inbreng is er wel heel informatie naar boven gekomen. Waarvoor dank.

VVD en PvdA bleven achter hun eerder genomen standpunt staan: voor en het CDA altijd al tegen .

 

Monument Noordpoort ondanks groot verzet gaat er toch komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven